Инфо

24. мај 2012.24. мај 2012.
ШКОЛСКИ СПОРТ: ДЕВЕТЕ ОЛИМПИЈСКЕ ШКОЛСКЕ ИГРЕ УЧЕНИКА СРБИЈЕ

ШАБАЧКИ “МЕДИЦИНАРИ“ ШКОЛСКИ ШАМПИОНИ

Успеси спортиста шабачке Медицинске школе се настављају, освојене су нове медаље. Професор Драган Весковић, атлетски тренер, направио је систем рада школске секције која беспрекорно функционише и већ годинама највише доприноси највећим успесима Медицинске школе.
На деветим Олимпијским школским играма ученика Србије, прошле седмице у Сремској Митровици, направљен је још један корак даље. Наступиле су мушка и женска екипа и оствариле резултат који није успела ни једна школа у Србији. Мушка екипа је постала олимпијски шампион, док су девојке освојиле бронзану медаљу и укупно Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ из Шапца има најбоље атлетичаре и атлетичарке у Србији.
Мушка екипа сјајно је наступила у оба такмичарска дана и остварила резултат који сањају сви спортисти - ученици, постали су олимпијски шампиони, најбољи у Србији. Ову сјајну генерацију су представљали: Иван Митровић - 100 метара, Никола Топузовић - 400 метара, Михаило Ћелић - 1000 метара, Иван Радовановић - скок удаљ, Марко Јовановић - скок увис, Марко Петровић - бацање кугле, и штафета 4џ100 метара у саставу: Александар Михаиловић, Никола Топузовић, Немања Исаиловић и Иван Митровић.
Женска екипа наступила је у подмлађеном саставу, са неколико девојака које су тек уписале средњу школу. После прошлогодишњег успеха, када су атлетичарке постале државне првакиње, пред новом генерацијом био је велики изазов да наставе са успесима. Девојке су се фантастично бориле оба дана, остваривале резултате који су им на крају донеле бронзану медаљу, што је за њих изузетан успех и подстицај за следећу годину. Ову генерацију атлетичарки су представљале: Николина Рашић - 100 метара, Милица Јокић - 400 метара, Јагода Зечевић - 800 метара, Биљана Цветковић - скок удаљ, Јована Митровић - скок увис, Милица Симић - бацање кугле, Јована Танасић и штафета 4х100 метара у саставу: Јована Митровић, Горана Вукотић, Мина Милановић и Николина Рашић.
- Одлични тренинзи, сјајни наступи на такмичењима и изрази задовољства на лицима мојих ученика, чини ме поносним на ово што радим и даје ми додатну енергију. Велику захвалност упућујем најпре свим атлетичарима и атлетичаркама, колегама Ђорђу Симићу и Срећку Берићу који су ми много помагали у раду, руководству школе, свим колегама у школи који су имали изузетно разумевања због повременог изостајања са наставе да би се спортисти што боље припремали. Захваљујем се Спортском савезу и Градској управи Шапца који су нам помогли и у другим облицима припрема за ово највеће школско такмичење. Ми смо им се свима одужили са оним што најбоље знамо, борили смо се, пружили свој максимум, донели успех Медицинској школи и нашем граду Шапцу - рекао је професор Драган Весковић, са већ препознатљивим радом који доноси успехе, одлично селектира екипе, проналази најбоље ученике које школа има и успешно их припрема за ова такмичења.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa