Инфо

24. мај 2012.24. мај 2012.
ОШ „ЈЕВРЕМ ОБРЕНОВИЋ“

ПРВАЦИ ДРЖАВЕ

На 9. Олимпијским спортским играма ученика Србије, одржаним у Сремској Митровици од 9. до 15. маја, ученици првог и другог разреда у дисциплини „Полигон спретности“ освојили друго и прво место. Пројекат „Растимо здраво“, који је подржао Град Шабац, показао је и ове године завидне резултате
Девете Олимпијске спортске игре ученика Србије окупиле су пет хиљада ученика основних и средњих школа и око петсто наставника и професора. Ученици другог разреда ОШ „Јеврем Обреновић“ у дисциплини „Полигон спретности“ екипно су освојили прво место одбранивши тако прошлогодишњу медаљу. Дуња Андрић, Ксенија и Симона Опанковић, Катарина Илић, Катарина Зеленовић, Андреа Ђурић, Стефан Максимовић, Марко Лазић, Јован Гвозденац, Лука Џиновић, Далибор Гаврић и Марко Милутиновић за собом већ имају по неколико освојених медаља. По спортском успеху не заостају ни њихови другари првог разреда Милица Михајловић, Тамара Михајловић, Анђела Милетић, Марија Перић, Ивона Јанковић, Ксенија Јефтић, Немања Мијаиловић, Михајло Миловановић, Огњен Чолић, Петар Ђокић, Тодор Максимовић и Алекса Трифуновић који су освојили друго место.
-Деца из ове школе остварила су завидан резултат. Њихове физичке способности биле су на високом нивоу, као и увежбаност тих полигона. Ја сам због тога поносан на њих. И само поношање на такмичењу, наш долазак, загревање, излазак на такмичење, показују да смо ми један прави мали спортски колектив. Морам да истакнем да сам и ту такође поносан на њих. Можда и више него због самог оствареног резултата. Све то заједно говори у прилог томе да су ова деца већ дубоко заражена вирусом звани спорт и да ова медаља само може да подстакне његов даљи развој - истакао је проф. Милан Арсеновић.
Сви родитељи слажу се са чињеницом да је за успех на Школској олимпијади заслужан тренер Милан Арсеновић.
-Милан то ради фантастично. Мислим да је то позитиван пример како професор физичке културе и човек који ради са малом децом у њиховом психо-физичком развоју може да унесе и мало више од чистог професионализма. Човек уноси доста емоција у то. Очигледно воли децу. Уме да ради са њима. Деца га обожавају. То је рецепт за успех истакао је Жика Опанковић, Ксенијин и Симонин тата.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa