Инфо

13. август 2009.13. авг 2009.
СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА КОЦЕЉЕВА

КАСА „ТЕЖА“ ЗА 19 МИЛИОНА

У информацији о причињеној штети од града који је коцељевачку општину захватио у почетком прошлог месеца наводи се да је укупна површина погођена овом непогодом око девет хиљада хектара односно скоро шест хиљада под пољопривреним културама. У тексту који се нашао пред члановима општинског већа пре недељу дана стоји да су највише погођени атари села Доње Црниљево, Галовић, Градојевић, Ћуковине, Голочело, Каменица, Љутице, Суботица као и Коцељева док је у још пет села град захватио нешто мању површину.
Од 588 оштећених пољопривредних произвођача који су пријавили штету од града највише их је из Каменице, чак 149. Да ли ће средства за надокнаду штете бити одобрена још увек се не зна. За сада је извесно да општина без помоћи државе неће моћи да помогне пољопривредницима. Захтев коцељевачке општине је прослеђен Владиној комисији за утврђивање штета од елементарних непогода.
- За разлику од Хидрометеоролошког завода наше првобитне процене су биле реалне. Све мање сам задовољан функционисањем ХМЗ, посебно у сфери противградне заштите- рекао је председник општине Верољуб Матић...

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa