Инфо

24. мај 2012.24. мај 2012.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ТОМИНДАН

По верском календару данас је Спасовдан. По неком другом календару у недељу је био Томиндан.
Само кад се коначно завршило. Изморили су нас овом чудном кампањом и још чуднијим изборима. Давили су нас разноразни посматрачи који, наводно, нису ни за кога навијали. Стискали су нас којекакви политички аналитичари, који, гле чуда, не навијају ни за једну странку. Спопадали су нас политички лидери и лидерчићи тврдећи да ето они нису баш жељни власти али боре се да је се дограбе само због нас напаћеног народа... И сад, кад је све прошло, а није, тај напаћени народ осећа се као да је скинуо тесне ципеле. У времену долазећем тек треба да их разгазимо. У Босни, ба, имају за тако нешто прикладнији израз, “разгули“.
У финалу европског фудбалског шампионата тријумфовао је енглески Челзи, а у финалу српског политичког купа тријумфовао напредњак. Како год, ни са фудбалом ни са политиком нисмо достигли европско финале. Сад ћемо тек да разигравамо.
Понуђено нам између “избора за бољи живот“ и “покренимо Србију“, односно двојице људи који су нудили или једно или друго. Срби су се определили. И сад се покрећемо, покрећемо, покрећемо...
Сад имамо све, и председника, и посланике, и несуђене министре, имаћемо ваљда и владу... Их, само још у свему томе да нађемо Србију и себе у њој.
Кажу да су гласачи били нешто мање заинтересовани за изборе. Један од њих је на неважећи листић и записао “ Какви политичари, такво и гласање“.
Од скоро седам милиона гласајућих Срба, за новоизабраног председника је гласало око милион и по, што чини извесни проценат народне воље. Значи ли то да ће у том проценту и трајати мандат.
Баш онај 20. мај, био је међународни дан кућног љубимца. Тако је то у савременом свету и добу у коме човек човеку више није љубимац.
Елем, откуд баш на овај дан да и ми добијемо државног љубимца.
И шта сад, деде присетите се господо победници шта сте нам обећавали па прионите на градњу и изградњу, запошљавање и побољшавање... остварујте полако сву ону милост коју сте најављивали. Нису далеко нови избори.
У првом обраћању јавности, по проглашењу резултата оне изборне вечери, нови председник Србије, између осталих важних мера које треба учинити за добро земље, најавио је и искорењивање беле куге. Па ако је тако рекао председник, деде народе приони.
П.С. “Победниче, само да знаш, сви смо гласали за тебе“- поздравља те “Пера писар из административног“!

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa