Инфо

24. мај 2012.24. мај 2012.
МАТУРСКИМ ПЛЕСОМ У ЕВРОПУ

МУЗИКА БЕЗ ГРАНИЦА

Шабачки матуранти прошлог петка су били део највећег омладинског пројекта у Европи у којем сваке године учествује на десетине хиљада младих из готово стотину европских градова. Од 11.57 до 12.10 у пешачкој зони, на платоу испред Поште, 350 матураната свих шабачких школа играло је кадрил у оквиру манифестације “Матурски плес“.
Истовремено, уз композицију Јохана Штрауса “Слепи миш“ плесали су матуранти у десет европских земаља. Прошле године је уз исту музику и кораке истовремено плесало 27.800 матураната широм европе, чиме је постављен Гинисов рекорд. Како се процењује, ове године било их је 50.000.
Матуранте је поздравила заменица градоначелника Шапца Јасминка Ристивојевић, честитајући им завршетак средњошколског образовања, уз жеље за успех у даљем школовању и животу.
Основна идеја пројекта је да се млади повежу плесом и музиком, како би кроз шест минута синхронизованог плеса сви били као један, без граница, без разлика, без насиља, промовишући мир и заједништво као заједничку жељу човечанства.
Покровитељ Матурског плеса у Шапцу је Град Шабац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa