Инфо

24. мај 2012.24. мај 2012.
ПРИПРЕМНИ РАДОВИ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ

ПУТ ЗА ЧЕТИРИ СЕЛА

Градоначелник Шапца Милош Милошевић прошлог петка присуствовао је припремним радовима за асфалтирање локалног пута који ће повезати деонице Богосавац-Липолист и Шабац-Радовашница, дужине 2,5 километара. Вредност прве фазе радова је 12 милиона динара, а укупни трошкови изградње пута су 25 милиона динара
Градска политика верна је принципу равномерног развоја свих насељених места на подручју Града Шапца, где изградња путне инфраструктуре заузима најзначајније место међу активностима којима се побољшава квалитет живота у селима и поспешује развој пољопривреде. Пут који припремамо за асфалтирање значајан је не само за мештане Богосавца већ и Липолиста, Петковице и Беле Реке, јер скраћује растојање ових села и града за седам километара, рекао је градоначелник Шапца Милош Милошевић и најавио изградњу путева Букор-Доње Црниљево, Букор-Сипуља, Криваја-Текериш, Румска-Метлић, као и завршетак поцерске магистрале ““ деонице пута од Румске до Милошевца. Такође, биће асфалтиран пут Штитар-Табановић, као и деоница кроз Дреновац.
Према речима Рада Јованића, председника МЗ Богосавац, нови пут биће од великог значаја за житеље Богосавца, Липолиста, Петковице и Беле Реке, најпре са аспекта безбедности.
- Мештани ових села више неће пољопривредним машинама саобраћати магистралним путем, а насеља у Богосавцу која су до сада била у пасивном крају, добиће сасвим нову функцију. На пример, аутобуска линија која ће бити уведена, учиниће и ове делове села пожељним за живот, објаснио је Јованић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa