Инфо

24. мај 2012.24. мај 2012.
У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ШАБАЦ ДОДЕЉЕНА 20. КЊИЖЕВНА НАГРАДА

ЛАЗА К. ЛАЗАРЕВИЋ

Жири за најбољу необјављену савремену приповетку прогласио „Крај револуције“ и „15:25 повратак“ Саше Стојановића из Лесковца и Миленка Пајића из Пожеге. Представљена и четврта књига награђених приповедака у протеклих пет година
У Великој сали Културног центра у понедељак свечано су додељене новчане награде и плакете ауторима победничких приповедака приспелих на конкурс за најбољу необјављену савремену приповетку „Лаза К. Лазаревић“.
- Оно по чему се издваја ова година је да је у најужи избор ушло десет приповедака. Три су чак похваљене од стране жирија. Жири у саставу проф. др Гојко Тешић, проф. др Славица Јовановић и проф. др Анђелка Лазић није могао да се усагласи између две добре психолошке приче па је награда подељена.
- То су две веома различите приче са изузетном поетиком, модерне приче које се итекако настављају на учитеља и родоначелника српске приповетке Лазу Лазаревића - рекла је Бранка Тодоровић, реализатор књижевне сцене.
Аутори, Миленко Пајић и Саша Стојановић, сложили су се да је ова награда велико признања јер носи име Лазе Лазаревића, човека, писца, лекара, који је оставио дубок траг са свега девет објављених и осам недовршених приповедака.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa