Инфо

31. мај 2012.31. мај 2012.
РУКОМЕТ: „МЕРКУР ОСИГУРАЊЕ“ СУПЕР ЛИГА, 29. КОЛО

ПОБЕДА ЗА „ПЛАВО - БЕЛЕ“ НАВИЈАЧЕ

РК „Металопластика ЗК“ - ОРК „Напредак“ 30:28 (15:14)
Прошле суботе, у спортској дворани Шабачке гимназије, рукометаши „Металопластике Зорка керамике“ одиграли су последњу овосезонску утакмицу пред својом публиком, и победили. Сусрет није имао претерано велики такмичарски значај, али Шапчанима је, пред последње коло, одавао додатну сигурност за четврту позицију на табели, коју из једноставног спортског резона свакако није требало препустити некој другој екипи. Што је неко у публици прокоментарисао: „Боље бити испред Звезде, него иза ње“. Чисто спортско размишљање. И момци из Шапца имали су исти став, што је за сваку похвалу. Једина замерка било је неочекивано опуштање прад крај првог полувремена, када се прилично велика предност са почетка сусрета истопила због несмотрене игре у нападу. Срећом бодови су остали у Шапцу, и сладак укус спортског задовољста на крају сезоне ипак је дарован присутној публици. Најефикаснији у домаћем тиму били су Филип Марјановић са осам, Лука Митровић са шест и Марковић и Медурић са по пет постигнутих голова.
- Утакмицу смо добро отворили, све држали у нашим рукама, али смо онда серијом глупости у нападу изгубили почетну велику предност. Победа је ипак остварена, што је најважније. Нешто више од тога ме посебно радује, а то је повратак рукомета у Шабац на велика врата. Имао сам срећу да у протеклом периоду своју каријеру градим баш у Шапцу, у центру српског рукомета. Захваљујући управо играма у плаво - белом дресу добио сам и репрезентативни позив, и тако баш у овом граду стварао своје спортско име. Много сам заволео Шабац, његове становнике, и јавно изјављујем да остајем вечити навијач „Металопластике“ - нагласио је Лука Митровић, репрезентативац Србије, изузетан спортиста и сјајан човек, који на завршетку ове сезоне напушта Шабац.
У последњем, 30. колу овогодишњег првенства, рукометаши „Металопластике Зорка керамике“ гостују предстојеће суботе у Лазаревцу, где ће играти против тренутно седмопласиране „Колубаре“.
РК „Металопластика ЗК“: Рајичић, Медић, Живановић, Вејин, Алексић, Кречковић, Палевић, Марјановић 8, Драгаш, Медурић 5, Обрадовић, Марковић 5, Арсић, Грујичић, Л. Митровић 6, М. Митровић 3.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa