Инфо

31. мај 2012.31. мај 2012.
ПРОСЛАВЉЕНА 60. ГОДИШЊИЦА МАТУРЕ

РАДОСТ И СЕЋАЊА

У генерацији матураната Шабачке гимназије 51/52. године доктори наука, професори, инжењери, лекари, економисти...
У Шабачкој гимназији у недељу је 60. годишњицу матуре прославила генерација 1951/52. године. То је прва послератна генерација, још увек, као и пре рата, са осмогодишњим гимназијским школовањем. Прво су полагали малу матуру, после завршених четири разреда, а потом велику матуру. Позната гимназија пружала је могућност сјајног образовања својим ученицима, па није чудно што је највећи број из генерације слављеника завршио више и високе школе, све до доктора наука. Те, већ давне, 52. године прошлог века, матурирало је њих 120 у четири одељења (два мушка, једно женско и једно мешовито одељење).
У недељу пре подне 40 слављеника окупило се у својој школи где их је топло и срдачно примила директорка Гимназије, проф. Мирослава Ивановић-Шешић. Неки су допутовали чак из Француске и Швајцарске, а већина, уз домаћине Шапчане, из Београда и Новог Сада. Међу слављеницима су накадашњи научници, доктори наука, судије, лекари, инжењери, економисти и стручњаци из других области, сада пензионери.
У пријатној атмосфери ресторана „Романса“, уз пригодну музику, слављеници су заиста проводили срећне тренутке заједно после шест деценија. Међу њима и познати шабачки професор физичке културе Павле Павловић, звани Лабуд, чији је деда, Љуба Павловић, још 20-тих година прошлог века, био директор Шабачке гимназије, и Милена Дреновац, девојачко Поповић, професор француског језика у пензији из Београда, кћерка знаменитог професора Гимназије и културног посленика Живорада Жике Поповића.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa