Инфо

31. мај 2012.31. мај 2012.
ДОМ ЗДРАВЉА ШАБАЦ

ПРАВО ВРЕМЕ ЗА ЗДРАВ ОСМЕХ

Конкурс Дома здравља на тему “Право је време за здрав осмех“ у оквиру Недеље здравља уста и зуба изазвао је велико интересовање. Изложба радова одржана је прошлог понедељка у Културном центру, а најуспешнијима у четири категорије подељене су награде. Деца из Предшколске установе “Наше дете“ одиграла су представу приређену овим поводом. Едукативна предавања намењена и деци и родитељима одржале су др Милијана Поповић и др Зорица Божић.
-На конкурсу су учествовала сва деца из државних и приватних предшколских установа и из основних школа на територији наше градске управе. Стигло нам је 257 ликовних радова и 19 литерарних. Изабрали смо најуспешније и поделили укупно 13 награда. Битно је истаћи колики је значај оралног здравља и одржавање хигијене уста и колико су они битни за превенцију других болести, навела је директорка Дома здравља прим. др Весна Ђурић.
-Укључиле су се у акцију школе, предшколске установе и сви из Дома здравља а не само стоматолози. Стоматолози сами не могу ништа да ураде, потребна је подршка локалне заједнице. Ове године је први пут направљен акциони план који обухвата све структуре. Надам се да ће то дати резултат и да ћемо имати велики број деце са свим здравим зубима, рекла је др Зорица Божић, специјалиста превентивне и дечје стоматологије.
Прве награде на конкурсу, у четири категорије освојили су Владислав Станковић из ОШ “Вук Караџић“, Лана Шановић из “Стојанове“, Анђела Младеновић из “Николаја Велимировић“ и шестоипогодишња Драгана Илић из вртића “Бамби“. Награде за најбоље обезбедили су Дом здравља Шабац и “Кодент“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa