Инфо

31. мај 2012.31. мај 2012.
ПРЕДВОДНИЦИ ГРАДСКЕ СКУПШТИНСКЕ ВЕЋИНЕ ДС И УРС ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ

НОВА СТАРА КОАЛИЦИЈА

Прошле среде у просторијама Градског одбора ДС потписивањем коалиционог споразума ове странке и УРС остварена одборничка већина новог сазива градске Скупштине. База сарадње ““ смернице развоја града. До конституисања могуће проширење партнерства на ЛДП и СПО
Судећи по изјавама градских челника ДС и УРС, приликом потписивања коалиционог споразума, наредне четири године неће бити битних измена у шабачкој градској власти. Наиме, Милош Милошевћ остаје на функцији градоначелника, док ће др Слободан Мирковић бити председник Скупштине и у овом мандату. По постигнутом договору место заменика градоначелника припада председнику градског одбора УРС Немањи Пајићу.
Потписани коалициони споразум подразумева да УРС признаје право ДС да даље преговара и склапа партнерства са другим странкама које су након гласања освојила одборничка места у градском парламенту, те да те “нове партнере“ третира исто као ДС. Тиме неће бити повређена стечена права УРС, а до конституисања Скупштине, која би требала да се закаже овог а одржи следећег петка, било би реално очекивати да се тренутна коалиција ДС-УРС, прошири на традиционалне сараднике ЛДП и СПО.
Базу споразума представљају смернице развоја Шапца у наредне четири године. Коалициони партнери су се сложили да наставе политику трасирану у претходним мандатима. То подразумева интензивне радове на стварању што повољнијег привредног амбијента за привлачење страних инвестиција, наставак равномерног развоја села и града, активну социјалну политику и афирмацију вредности које су оличење напредних друштава.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa