Инфо

7. јун 2012.7. јун 2012.
ГОРАН ЧОЛИЋ МЛАДИ ФАРМЕР ИЗ БОГАТИЋА

НАЈСЈАЈНИЈИ ПЕХАР НОВОСАДСКОГ САЈМА

Ован Мићко ИИ тежак 197 килограма, власништво Горана Чолића из Богатића, понео титулу апсолутног шампиона, на изложби оваца, на 79. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду
У јакој конкуренцији од 22 излагача, његова грла су проглашена апсолутним шампионима Новосадског сајма у свим старосним категоријама Виртемберг расе.
Мићко, ован племенитог порекла и служи за приплод. Према речима Чолића, овај ован дневно поједе килограм зрнасте хране и пола бале сена.
На фарми има 150 женских оваца и 19 приплодних овнова различитих линија.
- Током две године произведем око 400 јагањаца, које остављам за приплод или продајем. Овчарство се исплати, али под условом да се гаји више стотина грла. Потребно је годину дана да би се формирало једно грло. Ако има остале перфомансе могло би да иде у приплод и да се излаже на сајму. Ове године имали смо три тројке, а прошле четири четворке. Веома је важно да се држи чиста раса. Мешањем се ништа не постиже, каже овај млади власник фарме оваца.
Горан се овчарством бави дванаестак година. Јагањци Виртемберг расе достижу килажу са два и по месеца 35 килограма. Дешава се да нека грла буду тешка и до 50 килограма, а то највише зависи од исхране. Последњих девет година редован је учесник пољопривредног сајма у Новом Саду.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa