Инфо

7. јун 2012.7. јун 2012.
ТАЛЕНТИ

МАЛИ ДЕЛФИНИ

Другари из одељења и комшије, деветогодишњи Урош Ђуричић и Вукашин Станојевић су млади ватерполисти и будуће наде овог спорта. Већ годину дана активно тренирају ватерполо. Све је потекло од жеље да науче да пливају.
- Уопште немам страх од воде. Најпре смо имали обуку пливања, коју смо успешно савладали. Овај спорт ми се свиђа због динамичности. Тренутно усавршавамо различите стилове пливања. За ово време научили смо прсно, леђно, краул, делфин уназад, набраја Урош.
Чланови су Ватерполо клуба Шабац. Вредно раде, не пропуштајући ни један тренинг, све у циљу да једног дана заузму своје место у првој постави.
О каквој посвећености и пожртвованости се ради говори чињеница да се током зимског периода тренинзи једном седмично одржавају на базену у Обреновцу или новосадском СПЕНСУ. Два пута недељно имају кондиционе тренинге на Летњиковцу. Путовање им не пада тешко, јер се друже и испричају са осталим другарима.
Када крене сезона, која би ускоро требало да почне, што највише зависи од временских услова, свакодневно тренирају и то ујутро и увече на Крсмановачи.
- Много волим да пливам. Највише ми се свиђа рад са лоптом и уживам да се одмарам на води. Савладавањем тежих елеменета игре, постепено ће нас уводити у такмичарску екипу, каже Вукашин.
Тренери Драган и Никола су више него стрпљиви, посвећени и веома добри, у глас су се сложила оба дечака.
Опште је познато да деца тренирајући ватерполо развијају тимски дух, а о позитивном утицају на раст и развој сувишно је говорити.
Урош и Вукашин одлични су ученици другог разреда ОШ „Мајур“. Урош би у будућности волео да буде доктор, јер воли да помаже људима и како каже доктори имају велике плате. Вукашин жели да напредује и што више усаврши различите пливачке технике. Ватерполиста је позив којим би волео да се бави.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa