Инфо

30. мај 2024.30. мај 2024.
Одазвало се 110 одраслих и 30 деце
ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У ДОМУ ЗДРАВЉА „ДР ДРАГА ЉОЧИЋ“

Одазвало се 110 одраслих и 30 деце

Дом здравља „Др Драга Љочић“ у недељу је организовао превентивне прегледе у Трећој здравственој амбуланти. Прегледи су организовани под покровитељством Министарства здравља.

-Како наводе у шабачком Дому здравља у Служби за здравствену заштиту одраслог становништва на прегледе се одазвало 110 грађана. Од тога 102 је урадило лабораторијске анализе крви: 83 хормоне штитне жлезде и ПСА (туморске маркере простате), а 99 комплетну крвну слику. На Интерно одељење су упућена 3 пацијента због поремећаја ритма у ЕКГ налазу.

Фото: Дом здравља "Др Драга Љочић"


Упут за рендген плућа добио је 31 пацијент. Од тога је 21 било преко 50 година старости и дуже од 30 година пушачког стажа, а 10 је имало патолошки налаз на плућима.

Фото: Дом здравља "Др Драга Љочић"


- У Служби дечије здравствене заштите на преглед се одазвало 30 деце предшколског и школског узраста. Прегледе је обављала спец. физикалне медицине субспецијалиста дечје физијатрије др Јасна Џагић Ристић ангажована из Специјалне болнице за рехабилитацију Бања Ковиљача.

Патолошки налаз је нађен код 15 деце и они су упућени специјалистима и то: девет физијатру због физикалне терапије, три ортопеду, два радиологу због рендгена кичме и једно кардиологу и пулмологу.
Директорка Дома здравља др Јасмина Станковић захвалила се свим суграђанима који су се одазвали на ове прегледе.

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa