Инфо

30. мај 2024.30. мај 2024.
Копачке окачене на клин: М. Адамовић

Копачке окачене на клин: М. Адамовић

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА – ПЛЕЈ ОФ

Крај уз осмех

У последњем колу беше нула у сопственој и ривалској мрежи, беше још један бод, али и тачка на сезону која је заслужила на концу свега вишу оцену од поменутих цифара. Реми против Текстилца Мачву је одржао на позицији шест, домаће сачувао у баражу. Меч у Оџацима био је и последњи у кариејри за Милоша Адамовића, искусног везисту, интернационалца који је у тиму где је направио прве, начинио и последње кораке. Он остаје спортски директор клуба.Трећа сезона у низу у Првој лиги била је успешнија од претходне две. Остварен је пласман у плеј оф, први пут. Освојен је 51 бод, три више него у претходне две сезоне уз тежи распоред (плеј оф у односу на плеј аут), а посебан искорак се види у положају на табели. Након десетог и једанаестог места, уследила је позиција шест. Број постигнутих голова био је на нивоу сезоне 2021/22, али је у тежој конкуренцији одбрана била много боља, дозволила је 16 голова мање него претходне сезоне.

-Задовољни смо оствареним, атмосфера у екипи и заједништво су водили до успеха. Остаје жал што нисмо успели да се пласирамо у бараж, али нова је сезона прилика за нова доказивања – рекао је првотимац Мартин Новаковић.

Текстилац – Мачва 0:0 (0:0)
Оџаци. Гледалаца: 250. Гл. судија: Д. Матић (НС); помоћници: Јовчић (Београд) и Недељковић (Ужице). Жути картони: Давидовић (Текстилац); Абдулахи, Јововић, Станојевић, Адамовић (Мачва).
ТЕКСТИЛАЦ: Бараћ, Марјановић, Лукy (Шавија), Стојановић (Зекић), Васић (Ђурић), Средојевић, Јовановић (Стојановић), Јочић, Давидовић, Марковић (Зличић), Коџић
МАЧВА: Савић, Јовановић, Сладојевић, Ристивојевић, Стевановић, Јововић, Станојевић (Адамовић), Новаковић, Абдуллахи (Марковић), Радуновић, Пејовић (Ђорђић)


У наредној сезони Прве лиге неће бити: ОФК Београда, Јединства, Металца, Колубаре, Новог Сада и Радничког (НБ), из Супер лиге долазе Вождовац и Радник, као и доскорашњи српсколигаши: Борац (Ч), Железничар Инђија, Трајал и Земун. Остала су још два места која ће попунити Јавор/Текстилац, односно Инђија/Железничар (П).

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa