Инфо

7. јун 2012.7. јун 2012.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ХОЋУ, НЕЋУ

Ово што се дешава око састављања Владе Србије, личи на онај цветић што га народ зове “хоћу, нећу“. Ко откине више лиски тај ће и доћи до цвета.
Уствари, постоји и она народна “Договорићемо се, ал“™ ће бити како ја кажем“. Сад само треба сазнати ко стоји иза тога “Ја“.
И док се они пребирају, није на одмет подсетити како се то радило у старој Милошевој Србији. Приликом избора министара кнез Милош је обраћао пажњу на физичке особине. Умни Слободан Јовановић, је много касније, приметио “Он има дар примитивног човека да по физичким особинама погађа и моралне, и зна да прост свет поштује онога који му већ својом појавом улива поштовање“. Тако је Милош одбио једног кандидата за министра правде образложењем “Видиш колики му је трбух, мора бити нека небрига“. Па је и кнез Михаило, за оца рекао“Бабо воли старешине крупне, главате и плећате...“ И сад, ђаво ће га знати што ли је ова прича актуелна и данас.
Ови дани, сад некако после Томиндана, односно после 20. маја, некако личе на дане после 5. октобра оне године. Политички а и животни простор нам је сав испреплетан силним прелетачима, пресретачима, чуварима новог поретка и којекаквим ду... лисцима. Тако је свака прича о историји која се код Срба понавља, стварно излизана.
Народ пита како сад па то, немамо владу а цене скачу. Ко ли то одобрава.
Тако они из сенке, преко оних на светлу, најављују нова поскупљења током лета и јесени. Значи да ћемо у зиму ући баш добро охлађени. И ојађени.
“Да би нам било боље, прво треба да нам буде горе“ рече један међу Србима који, наравно, за себе мисли да је паметан. Све од горег, горе.
И Србија добила инквизицију. То му дођу они који у име државе од народа наплаћују доспеле обавезе за којешта, од неплаћених телефона до пореза. Ето, сад је у овој нашој лепој демократској земљи, легализовано утеривање дугова, односно, озакоњен је државни рекет. Па наравно, што би се то радило тајно.
Неки дан тамо негде на оном трулом Западу, докони људи организовали дан колача и нама сликом показали како ти трули западњаци ждеру слаткише. Они се баш примили оног принцезиног савета “Ако немате хлеба, ви једите колаче“. Тамо они.
И код нас у Шапцу, некако око избора, организовано “Вече куповине“. Незванично се сазнаје да том свечаном догађају нису присуствовали бивши радници “Зорке“, ни АИК-а, ни “Шећеране“, ни “Шапчанке“, ни “Изградње“, ни “Наме“, ни...

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa