Инфо

6. јун 2024.6. јун 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Сарадња ПУ „Наше дете“ и Еликсир Фондације

Наставак пројекта реконструкције дворишта шабачких вртића

У оквиру прве фазе радова у три вртића у самом центру града овог пролећа постављене су дечје справе за игру, реконструисане зелене површине у вртићима „Полетарац“ и „Радост“, као и оградни зид у вртићу „Полетарац“
У дворишту вртића „Полетарац“ Предшколске установе „Наше дете“ Шабац у уторак су одржани програм и радионица поводом наставка пројекта реконструкције дворишта шабачких вртића, који је у октобру прошле године покренут са Еликсир Фондацијом. У оквиру прве фазе радова у три вртића у самом центру града овог пролећа постављене су дечје справе за игру, реконструисане зелене површине у вртићима „Полетарац“ и „Радост“, као и оградни зид у вртићу „Полетарац“. У другој фази, која је планирана за јесен, биће реконструисана ограда у вртићу „Снежана“, уређена зелена површина и постављен заливни систем. У ова три вртића је тренутно нешто више од 300 малишана, од јасленог до предшколског узраста, а укупна вредност изведених и планираних радова је око шест милиона динара.

Фото: Глас Подриња


Подршка унапређењу услова у образовању
У оквиру истог пројекта прошле јесени постављене су дечје справе и уређено двориште и ограда у вртићу „Бајка“. Вредност радова у том шабачком вртићу била је око четири милиона динара.

Фото: Глас Подриња


-Дворишта шабачких вртића испуњена дечјом радошћу, грајом и осмесима чини ми се да дају прави и пун смисао овом пројекту. Након малишана у вртићу „Бајка“ чије двориште смо реконструисали у октобру прошле године, око 300 деце која похађају ова три вртића у самом центру града добило је потпуно нов простор за игру и дружење. Овај пројекат има за циљ унапређење услова у образовању и део је наше свеобухватне подршке унапређењу услова у образовању и остварења наше визије да стварамо наслеђе кроз одрживи развој на добробит заједнице. Еликсир Фондација је у протеклих пет година колико постоји подржала и покренула више од 250 иницијатива и пројеката који доприносе одрживом развоју у локалним заједницама у којима послујемо- Шапцу, Неготину и Прахову, на добробит заједница са којима радимо- рекла је управитељка Еликсир Фондације Маргарета Мусић.

Управитељка Еликсир Фондације, Маргарета Мусић, Фото: Глас Подриња


Пример добре праксе
Пројекат има за циљ подршку младим шабачким предузетницима, па су и на радовима у ова три вртића партнери „Кортен арт“. „Мали атеље“ и „Расадник Џагић“.

Фото: Глас Подриња


-Желео бих да се захвалим у име Предшколске установе „Наше дете“ на овој донацији. Нагласио бих да је препознато тачно оно што нам је требало, а то је нешто уз помоћ чега ће наши запослени на још квалитетнији начин обављати васпитно- образовни рад у природним, али стимулативним условима, што децу посебно усрећује. Требало би напоменути и то да је ово добар пример праксе како привреда може да допринесе и помогне. Ова сарадња, тренутно, ми смо је започели, траје и трајаће још. Ово је један од начина на који ми децу укључујемо у локалну заједницу још од малих ногу. Све остало ја бих препустио деци, јер то и јесте у суштини срж овог пројекта- навео је директор ПУ „Наше дете“ Владимир Рабреновић.

Директор ПУ “Наше дете”, Владимир Рабреновић, Фото: Глас Подриња


Деца, васпитачи и представници донатора, након програма, у оквиру ликовне радионице, довршили су осликавање зида муралом.
Д.Д.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa