Инфо

13. јун 2024.13. јун 2024.
Фото: Д.П.

Фото: Д.П.

ТРИАТЛОН: ОРАДЕА (РУМУНИЈА)

Савладани изазови

Пауновић поново успешан у трци iron man. Драгица Павловић победник у својој категорији олимпијског триатлона. Естремно топло време посебан изазов
Трећи пут је Шапчанин Душан Пауновић потврдио да је „гвоздени човек“ (iron man). Реч је о триатлону из категорије екстремних који подразумева 3,8 километара пливања, 180 км вожње бициклом и 42,2 км трчања који је Душан први пут савладао у Аустрији, потом Мађарској и сада у Румунији (Орадеи). Све поменуто је окончао за 13 сати, девет минута и 47 секунди. Овај триатлон био је тежи од претходних за 49-годишњег суграђанина, јер су временски услови били тежи него раније.

-Велика врућина је захтевала другачији приступ. Морала се рационализовати потрошња енергије, бити стрпљив, добар тактичар и мудар на стази. Поносан сам што сам успео и трећи пут. Велика захваност партнерки Драгици, мотиваторки и мојој инспирацији, породици, пријатељима, сараднциима. Нови изазови од јесени – рекао је Пауновић.

Титула Драгици
Из Орадее у Шабац је стигла и златна медаља. Драгица Павловић, шабачка триатлонка освојила је прво место у својој категорији у олимпијском триатлону. Он је подразумевао 1,5 километара пливања, 40 км вожње бициклом и 10 км трчања. Осим што је освојила прво место, тамо где је претходне године била друга, Драгица је у сва три сегмента направила напредак.

-Претходне године је било хладно, сада превише топло. Задовољна сам постигнутим у сваком од делова. Трку сам окончала 14 минута брже него 2023. године. Сјајно је у другој држави представљати Србију на прави начин. Хвала тренеру Јовану Поњевићу, спонзорима и пријатељима без којих не бих могла. Следи надметање у Темишвару, а све у оквиру припрема за крај августа и изазов у Аустрији – најавила је Драгица.
Д. Б.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa