Инфо

14. јун 2012.14. јун 2012.
НИКОЛА РАКИЋ

ПОБЕДНИЧКИ ПРСТИ СРБИЈЕ

На ИВ Међународном фестивалу „Дани хармонике“ Угљевик - Бијељина ове године у трећој категорији такмичења солиста освојио прво место. Лауреат је и Републичког такмичења одржаног у Шапцу
Са пет година Никола Ракић, ученик седмог разреда ОШ „Јеврем Обреновић“, почео је да се бави пливањем. Тренирао је у пливачким клубовима „Сави“ и „Делфину“, а затим и београдском „Партизану“. Омиљене дисциплине педесет метара краул и сто метара штафета, као и маратони у категорији бубамара, донели су му велики број медаља, а највише златних. Тада није ни слутио да ће га његов такмичарски дух одвести у другом смеру.
С поласком у први разред основне школе уписао се и у Музичку школу „Михаило Вукдраговић“, одсек хармоника. Љубав према овом инструменту наследио је од свог оца Миољуба, а такмичарски дух од мајке Ангелине.
-Прво такмичење било је у Аранђеловцу 2005. године. Било је веома лепо и на мене је оставило добар утисак. Освојио сам прву награду. Имао сам 95 бодова. Тада сам добио жељу за такмичењем тако да сам почео све више да вежбам - каже Никола.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa