Инфо

14. јун 2012.14. јун 2012.
ОПШТА БОЛНИЦА „ЛАЗА К. ЛАЗАРЕВИЋ“

ХУМАНОСТ ШАПЧАНА НА ДЕЛУ

У оквиру националне кампање Министарства здравља Републике Србије „Продужи живот“ прошлог четвртка и петка организована акција потписивања донорских картица у Карађорђевој улици. За два дана одазвало се 117 Шапчана. Број наших суграђана спремних да пруже подршку програму трансплатације порастао на више од 1.400
Шапчани су крајем прошле седмице поново показали своју хуманост. Њих сто седамнаест у току два дана потписало је донорске картице. Екипа Опште болнице „Лаза К. Лазаревић“ са суграђанима је разговарала о важности донирања органа и трансплатацији.
Широм света стотине хиљада људи болује од тешких неизлечивих болести. Њима је неопходно пресађивање органа како би им се продужио и побољшао квалитет живота. Двадесет пута је већа шанса, како је нагласила промотерка кампање Спасенија Искић, да свима нама органи затребају за живота него што ћемо уопште бити донори.
Да су наши суграђани итекако свесни значаја трансплатације органа показала је и ова акција. Сто седамнаест Шапчана потписало је донорске картице. Међу њима била је и Тања Тадић, сертификовани инструктор јоге из Ананди Јога центра Шабац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa