ПР
СТУДЕНТИ ГАСТРОНОМИЈЕ ОДСЕКА ЗА МЕДИЦИНСКЕ И ПОСЛОВНО-ТЕХНОЛОШКЕ СТУДИЈЕ, АКАДЕМИЈЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ШАБАЦ ОБАВЉАЈУ ЛЕТЊУ ПРАКСУ У РЕНОМИРАНИМ УГОСТИТЕЉСКИМ ОБЈЕКТИМА У ЗЕМЉИ И ИНОСТРАНСТВУ
Студентска летња пракса у реномираним угоститељским објектима
Студенти студијског програма Гастрономија Одсека за медицинске и пословно-технолошке студије, Академије струковних студија Шабац користе летње месеце за обављање стручне праксе у угоститељским објектима у земљи и иностранству. Летња пракса за њих представља савршен спој усавршавања стеченог знања, стицања радног искуства, начина да зараде и одмора.
Сигурно се питате како је то могуће?
Поред многих хотела и ресторана у Мачванском округу и граду Шапцу, студенти Гастрономије већ неколико година у назад обављају праксу у хотелима Сплендид и Монтенегро у Бечићима, у Црној гори, затим у хотелу Горски на Копаонику, као и у реномираном ресторану Дивчибар на планини Дивчибаре.
Одлична сарадња наставника са студијског програма Гастрономија, Одсека за медицинске и пословно-технолошке студије и наведених угоститељских објеката омогућава изузетно значјану летњу праксу, где су студенти у прилици да надограђују знања и вештине у различитим организационим целинама, да се опробају у пословима као што је припрема хране и вођење професионалне кухиње и да за то добију адекватну плату. Поред тога, имају слободно време за одмор на плажи, у природи и дружење са колегама.
Кроз практичан рад, студенти унапређују своје вештине комуникације, организације и решавања проблема, што је од непроцењиве вредности за њихов професионални развој. Поред тога, многи од њих остварују контакте са послодавцима и колегама, што може бити изузетно важно приликом тражења посла након завршетка студија.
Летња пракса ствара идеалну прилику за студенте да се запосле и обезбеде себи додатни приход у току лета, спајајући лепо и корисно. Студенти бораве на мору или планини до два месеца и како наглашавају, овакав вид праксе не само да им доноси финансијску корист, већ је драгоцен за боље упознавање процеса рада у одабраној струци. Уз све изазове које носи рад у угоститељству и професионалној кухињи, стручна пракса студентима Гастрономије Одсека за медицинске и пословно-технолошке студије омогућава да развију радну етику и створе радне навике које ће им бити корисне у будућности. Летња пракса је темељ за успешан почетак професионалне каријере једног гастронома.
Сигурно се питате како је то могуће?
Поред многих хотела и ресторана у Мачванском округу и граду Шапцу, студенти Гастрономије већ неколико година у назад обављају праксу у хотелима Сплендид и Монтенегро у Бечићима, у Црној гори, затим у хотелу Горски на Копаонику, као и у реномираном ресторану Дивчибар на планини Дивчибаре.
Одлична сарадња наставника са студијског програма Гастрономија, Одсека за медицинске и пословно-технолошке студије и наведених угоститељских објеката омогућава изузетно значјану летњу праксу, где су студенти у прилици да надограђују знања и вештине у различитим организационим целинама, да се опробају у пословима као што је припрема хране и вођење професионалне кухиње и да за то добију адекватну плату. Поред тога, имају слободно време за одмор на плажи, у природи и дружење са колегама.
Кроз практичан рад, студенти унапређују своје вештине комуникације, организације и решавања проблема, што је од непроцењиве вредности за њихов професионални развој. Поред тога, многи од њих остварују контакте са послодавцима и колегама, што може бити изузетно важно приликом тражења посла након завршетка студија.
Летња пракса ствара идеалну прилику за студенте да се запосле и обезбеде себи додатни приход у току лета, спајајући лепо и корисно. Студенти бораве на мору или планини до два месеца и како наглашавају, овакав вид праксе не само да им доноси финансијску корист, већ је драгоцен за боље упознавање процеса рада у одабраној струци. Уз све изазове које носи рад у угоститељству и професионалној кухињи, стручна пракса студентима Гастрономије Одсека за медицинске и пословно-технолошке студије омогућава да развију радну етику и створе радне навике које ће им бити корисне у будућности. Летња пракса је темељ за успешан почетак професионалне каријере једног гастронома.
ПР
Најновији број
5. септембар 2024.