Инфо

14. јун 2012.14. јун 2012.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ИНАУГУРАЦИЈА

Инаугурисан скоро изабрани председник Србије Томислав Николић. На свечаности били и ови и они, и наши и њихови. Свирала се претежно наша музика, јела искључиво наша јела, гости се освежавали нашим воћем и пила се ракија “Томовача“, коју је испекао сам председник. Тако ми у Србији велике догађаје заливамо нашом мученицом, а кад прекардашимо, припадне нам и мука. Наздравље.
На том скупу били и неки такозвани високи европски представници односно комесари. Ајд“™ што ми не разумемо зашто се те личности називају тако кад нису повисоки ни у стасу ни у нашим очима, ал“™ што нам онај европејски кишобран држе повисоко изнад главе и некако га склапају баш пред невреме.
И кад смо код тих комесара, Србија се једва ослободила својих, кад оно, дођоше нам комесари из белог света. И сад нам они кроје ону европску капу која нам је већ пала до ушију.
А што се тиче ракије, е познаваоци тог благотресног напитка, знају и да је прати рој мува, такозване ракијске мухарике. Е, ову, председникачу, е њу прати незамислив рој којекаквих мухарика па и сам чича који је пекао ракију не може да их се ослободи, и кад би хтео. Облетаће га тако све до истека мандата, када ће почети и да га уједају, а онда ће променити станиште. Политичке мухарике.
Они фини, ем угледни странски инвеститори, који су обећали да ће да препороде па још и очеличе Шабац, сад се нешто попишманили, како би рекао народ. И тако ћемо ми морати сами да се препорођавамо.
Код нас се опет организује она акција „Очистимо Србију“. Д“™ извину надлежни, резултати се нешто и не виде.
Кажу, од јесени се наставља телевизијски серијал “Сулејман Величанствени“. И тако, вероватно, наредних петсто година. Једино ако не пукне филм хајдук Вељку, и све растера на буљуке.
Уствари, неки се питају, да ли се серија “Сулејман“ гледа и на Двору Карађорђевића.
Нама Србима као да је суђено да нас неко малтретира. Док трају политичка надметања, онда су ту фамозни политички аналитичари који, наравно, све знају, чак тумаче и снове политичара. Док трају она друга надметања, спортска, и ту доказујемо балкански интелект, јер Срби се највише разумеју у политику и спорт ( као “Шаруља“ у пурењак). Е, тако се у овом другом случају прво јављају спортски коментатори који дозволе себи да замере најбољем светском тенисеру што је лоптицу ударио баш на тај начин а не како су они замислили или коментаришу игру врхунских светских фудбалера или клубова што нису одиграли по њиховој замисли. То чине и сада ти фудбалски аналитичари препричавајући и опричавајући догађаје и доживљаје са европског фудбалског шампионата. Па они да су нешто знали помогли би нашој репрезентацији да се нађе на том такмичењу.
Ко зна, можда толика концентрација препаметних на овако малом простору утиче и на глобално загревање. Зато нам се смењују кише, припеке и олује.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa