Инфо

14. јун 2012.14. јун 2012.
ПРВА СЕДНИЦА НОВОГ САЗИВА СКУПШТИНЕ ГРАДА

КОНСТИТУИШИМО СЕ ЧАСНО И ПОШТЕНО

СНС,СПС, ДСС:“Поступак гласања за председника Скупштине није легалан. Седница је настављена нелегитимно“. Мирковић: „Опозиција је побркала тезе шта је демократија и који су принципи гласања“
Прву-конститутивну седницу Скупштине града Шапца обележило је напуштање сале одборника опозиције. Наиме, револтирани начином на који је актуелна владајућа већина приступила гласању за председника „локалног парламента“, 26 представника СНС, ДСС и СПС одлази са заседања. Мећутим, одлука почасног председника да прекине седницу, није засметала већинској коалицији ДС, УРС, СПО и ЛДП, да настави са радом, те је у Шабац прошлог петка, ипак, добио нову владу .
Сходно традицији, част да председава конститутивном седницом Скупштине града припала је најстаријем одборнику Влади Трифуновићу. Прва тачка дневног реда која се односила на потврђивање одборничких мандата и поред замерки СНС по питању броја освојених места, прошла је без веће расправе, па се стекао утисак да ће седница протећи мирно и без већих инцидената. Но, да првом утиску није баш увек веровати потврдио је даљи развој ситуације.
Друга тачка односила се на конституисање Скупштине и извршних органа града Шапца. За председника градске Скупштине предложена су два кандидата: досадашњи носилац ове функције др Слободан Мирковић и одборник СПС Зоран Бортић. Пошто је Трифуновић прочитао правила избора и апеловао одборницима: „да се конституишемо часно и поштено“, отпочело је гласање. Незадовољство опозиције изазвао је начин на који су гласали чланови ДС, те је после краће расправе Трифуновић решио да прекине седницу, а представници СНС, ДСС и СПС да напусте салу. То није сметало већини од 43 одборника, да на председничко место привремено постави „другог по старини“ Сретена Радовановића и настави са радом, па је за новог председника Скупштине једногласно реизабран прим. др Слободан Мирковић, а за заменике постављени Сретен Радовановић и Милутин Станковић. Секретар Скупштине ће, као и у претходне четири године бити Јасмина Томић.
Градоначелник је по трећи пут Милош Милошевић, док је његов заменик Немања Пајић. Именовани су и нови чланови градског већа: Јасминка Ристивојевић, Милорад Маринковић, Драгорад Томић, Слободан Николић, Илона Јанковић, Петар Лончар, Милутин Стојиновић, Салко Карадаревић, Зоран Чекић и др Бранко Вујковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa