Инфо

14. јун 2012.14. јун 2012.
ОЧИСТИМО СРБИЈУ

САНИРАНА ДИВЉА ДЕПОНИЈА

У оквиру акције „Очистимо Србију ““ велико спремање Шапца“, волонтери су прошле суботе очистили дивље сметлиште у Месној заједници “Шипурске ливаде“ које се простирало на површини од једног хектара, и осим тога што је ружило овај део града, угрожавало је здравље становништва. То је била централна локација коју је Градска управа Града Шапца одабрала за чишћење. Учествовало је више од 300 волонтера - ученика шабачких основних и средњих школа, запослених у Градској управи, припадника организација “Екос“ и “Зелени Србије“ и извиђача. Само на депонији у Шипурским ливадама прикупљено је више од 100 кубика смећа.
Волонтере су превозили аутобуси “Мики турса“, “Мачве експреса“ и “Дуге“, прикупљено смеће одвожено је камионима ЈКП “Стари град“, а осим хране, воде и сокова, учесницима акције обезбеђени су мајице, качкети и опрема за рад.
Коначан број учесника акције „Очистимо Србију ““ велико спремање Шапца“ и количина прикупљеног смећа биће познати након подношења извештаја градском координатору.
Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић задовољан је одзивом волонтера и сматра да је њихово ангажовање у оваквим акцијама од изузетног значаја, најпре због позитивног утицаја на свест грађана.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa