Инфо

21. јун 2012.21. јун 2012.
НАРОДНИ МУЗЕЈ ШАБАЦ

НЕПРЕСУШНИ РАСАДНИК ТАЛЕНАТА

Традиционална Годишња изложба ученичких радова Школе за уметничке занате отворена прошлог четврка, 14. јуна. Поставку изложбе урадила проф. Марија Суљи. Додељене захвалнице, књиге, награде. Ученик генерације Јелена Инђић
Шеснаести пут за редом Шапчани су имали прилику да виде традиционалну Годишњу изложбу ученичких радова Школе за уметничке занате. Оно што је започело у октобру прошле године као замисао, идеја, скица за матурски рад добило је свој облик, материјализовало се поставши видљиво оку обичног посматрача. Скулптуре, слике, костими, гравуре, керамичке посуде, рекламе, радови у дуборезу, накит нуде свет младалачког промишљања.
-Народни музеј, као значајна установа културе подразумева озбиљност у раду и одређени ниво квалитета радова који се излажу, а Школа за уметничке занате, својим годишњим изложбама, још од 1996. године, то изнова оправдава и потврђује. Захваљујемо се Народном музеју који нам и ове године отвара своја врата и омогућава да широј јавности покажемо резултате рада и раскош талента наших ученика. Највећа вредност Школе за уметничке занате су управо креативни млади људи, специфичног уметничког сензибилитета са којима, током четворогодишњег школовања, раде сјајни професори и педагози, па онда и не чуде бројне награде које ученици освајају као и значајно место шабачке Уметничке школе на образовној мапи Србије ““ рекла је Невенка Ђокић, директорка.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa