Инфо

21. јун 2012.21. јун 2012.
ПРОЈЕКАТ “РАСТИ ЗДРАВО“

ДИПЛОМЕ ПОЛАЗНИЦИМА

У спортској сали Основне Школе “Николај Велимировић“ у Шапцу прошле среде су додељене дипломе учсницима пројекта „Расти здраво“ који се од 18. октобра 2010. године спроводи у свим вртићма за припремни предшколски програм и шабачким основним школама за ученике првог и другог разреда. Рекреативну спортску школу, бесплатну за све полазнике, похађало је око 1.300 деце. Покровитељ овог јединственог пројекта у Србији је Град Шабац, а организатори: Спортски савез града Шапца, Удружење педагога физичке културе, Канцеларија за младе и Завод за јавно здравље Шабац.
Организатори су још једном истакли обавезу одраслих да учине све како би имали здравији нараштај. Подсетили су и на забрињавајућу статистику у области здравља младих, све већи број гојазне деце, малишана са деформитетима кичме и грудног коша, као и повишеним крвним притиском, што указује на драгоцен значај превенције.
Према оцени организатора, циљ пројекта је постигнут ““ значај адекватне физичке активности за децу је као тема постао актуелан и међу родитељима и међу наставницима, деца су заинтересована за овакав вид дружења, а превенција је све присутнија у лекарским препорукама и медијима. Осим тога, захваљујући пројекту „Расти здраво“, запослено је десет младих спортских стручњака.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa