Инфо

28. јун 2012.28. јун 2012.
КАЈАК: НОВИ УСПЕХ ОЛИМПИЈЦА АЛЕКСАНДРА АЛЕКСИЋА

ЕВРОПСКА БРОНЗА ПРЕД ОЛИМПИЈАДУ

Шапчанин Александар Алексић, учесник предстојећих Летњих олимпијских игара у Лондону, такмичио се протекле седмице у Загребу на првенству Европе, које му је уједно и последње такмичење пред Олимпијаду. У главном граду Хрватске олимпијац из Шапца окитио се бронзаним одличјем. Циљ наступа на овом такмичењу био је и да се види на чему додатно треба да се ради и тако што боље припреми за Олимпијске игре. Била је то прилика и да Алексић види где се наш четверец налази у односу на остале конкуренте у овом моменту.
Српски четверац у саставу Миленко Зорић, Ерин Холперт, Александар Алексић и Дејан Терзић освојио је бронзану медаљу у дисциплини К 4 на 1000 метара. Посада олимпијског четверца била је трећа у циљу, само секунд иза победничког чамаца Данске и са још мањом разликом у односу на другопласирану Русију, превеславши стазу за 2:59,959.
- Овим резултатом освојили смо национална признања од државе, јер је у питању олимпијска дисциплина. Заправо, ово нам је и била генерална проба за Лондон и јако смо задовољни како је све прошло. Храбро смо ушли у трку, повели и држали прво место до финиша, када су нас обишла два чамца. Ипак, добијањем још боље форме за Олимпијаду, имаћемо снаге за добар финиш, тако да ће бити неизвесно до самог краја. Овај наш резултат превазишао је очекивања свих који су нас пратили током припрема за Европско првенство, не зато што нисмо ишли добро, већ зато што и поред добрих резултата на тренинзима, раније нисмо имали овако добар резултат на такмичењу. Након Загреба одлазимо на приреме у Мађарску, где ћемо провести већину времена до Олимпијских игара. Ту имамо најбоље услове за рад и заиста нас ништа не ремети у припремама. Све то нам омогућује Олимпијски комитет Србије, који нам заиста излази у сусрет сваки пут када нам је то потребно и чију подршку заиста ценимо. Наш потенцијал приметио је и највећи светски произвођац чамаца „Нело“, који нам је поклонио чамце у којима ћемо веслати на Олимпијским играма - рекао је Александар Алексић у ексклузивној изјави за „Глас Подриња“, у јављању из Загреба, одмах после трке.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa