Инфо

28. јун 2012.28. јун 2012.
МАТУРАНТКИЊЕ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ „ДР АНДРА ЈОВАНОВИЋ“

НА КОРАК ДО ФАРМАЦЕУТСКОГ ФАКУЛТЕТА

Невена Владимировић, Сандра Тешић и Снежана Кузмановић, после освојеног другог места на Републичком такмичењу медицинских школа из математике у Крушевцу ослобођење полагања пријемног испита. До остварења сна дели их само испит из хемије
Шабачка Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ непресушни је извор младих талентованих ученика жељних знања. Када су пре четири године уписале фармацеутски смер нису ни слутиле да ће се љубав према будућем послу повећати. Данас себе не могу да замисле на другом месту.
- Љубав према фармацији развила се још када сам била пети, шести разред основне школе. У то време доста девојака из моје школе уписало је за фармацеутског техничара. Сви су били добри ђаци. Некако ми је то најчистији смер. А и девојке имају после завршене медицинске школе велику могућност за посао него да су уписали, нпр. гимназију. Морам признати да у осмом разреду нисам била сигурна да ћу уписати факултет ““ каже Невена.
И за Сандру то је била прва и једина жеља. Иако је она из Јеленче, а Невена из Клења, имају доста тога заједничко. Обе су Вуковци, смер су уписале са сто освојених поена на пријемном испиту, а такмичења им нису страна. Невена је у основној ишла на такмичења из српског језика и хемије, а Сандра из математике и хемије. То им је помогло да се током средњошколских такмичења осећају као своји на своме.
- На такмичење из математике ишле смо у првој години заједно са нашим другом из одељења Златком Јончевим. Имали смо тада баш солидан резултат иако се нисмо нешто посебно спремали. Овога пута на такмичењу Медицинских школа освојиле смо друго место које нам је донело ослобађање од полагања математике на пријемном испиту Фармацеутског факултета. Све три смо имале деведесет поена ““ истакла је Сандра.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa