Инфо

28. јун 2012.28. јун 2012.
ГАЛЕРИЈА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ШАБАЦ

НА СТАЗИ...

Јелена Инђић, матуранткиња смера конзерватор културних добара -позлатар Школе за уметничке занате и ђак генерације, у понедељак 4. јуна, као награду за своје ликовно стваралаштво имала самосталну изложбу. Приказани радови настајали током школовања на часовима практичног рада и цртања и сликања
Оловка, угљен, креда, пастел, темпера, уље током година, од основне до средње школе, постајали су нераздвојни део живота Јелене Инђић. Поигравајући се папиром, платном, дрветом и стаклом остављала је свој иновативни печат када су у питању њени радови. Даска кошнице натопљена воском и прополисом постала је идеална основа за приказ трајања манастира, како је истакла проф. Иванка Трифуновић, историчар уметности.
-Тражила је савет, радила студиозно, свакодневно, али јој је био потребан саветник, консултација, само да одреди како ће она да ради. Том вредноћом и марљивошћу она не само што је дошла до своје прве самосталне изложбе већ је апсолутно решила да буде прилично нова и у начину на који ради ““ рекла је проф. Иванка Трифуновић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa