Инфо

28. јун 2012.28. јун 2012.
КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СО КОЦЕЉЕВА

МАТИЋ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ А ЈАНКОВИЋ СКУПШТИНЕ

Прошле среде одржана прва седница локалног парламента на којој су верификовани одборнички мандати. Након што је одбијен предлог СПС да се седница одложи, представници ове политичке партије напустили скупштинску салу
На изборима 6. маја грађани коцељевачке општине највећи број гласова доделили су листи досадашњег председника општине Верољуба Матића. Од укупно 31 представника ова Група грађана у одборничким клупама има 18 одборника.
На прошлонедељној седници, након полагања заклетве, друга странка по броју освојених мандата СПС-ПУПС затражила је да се конститутивна седница прекине због, како је речено, “даљих консултација“. Међутим, овај предлог је одбијен те су одборници ове листе, сем представнице ПУПС Милке Снегић, напустили скупштинску салу.
Једини кандидат за председника скупштине са листе ГГ Матић Верољуб Веран био је Владан Јанковић из Драгиња, за којег је од укупно 22 присутна одборника гласало њих 20, док је двоје било против.
Новом скупштинском сазиву обратио се и досадашњи председник СО Милутин Мијаиловић који је најпре честитао одборницима као и новоизабраном председнику локалног парламента.
- Желим вам успех у раду, да радите боље него претходни сазив, иако је оцена да смо радили веома добро - рекао је Мијаиловић.
Новоизабрани председник коцељевачког парламента изразио је наду да ће и у будуће сарадња међу одборничким групама и странкама бити фер и коректна. Јанковић није добио свог заменика, јер је услед недостатка предлога ова тачка повучена са дневног реда, док ће Предраг Ђаковић, дипломирани правник из Коцељеве, и у новом сазиву бити секретар скупштине. Његову кандидатуру подржали су сви присутни одборници. Ђаковић се захвалио на указаном поверењу и истакао да ће се и даље трудити да настави са радом у складу са законом и статутом.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa