Инфо

28. јун 2012.28. јун 2012.
КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

САВИЋ ОСТАЈЕ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

Великом већином гласова за председника општине Богатић поново изабран Слободан Савић члан Демократске странке, дипломирани инжењер машинства из Богатића. За заменика председника општине Богатић изабран Душан Ерић. Председник Скупштине ове локалне самоуправе је Александар Илијашевић. Његов заменик Ненад Бесеровац, а секретар Скупштине Радиша Љубанић. Скупштинску већину чини коалиција 22 одборника у којој су: ДС, НС, СПС, ЈС Драгана Марковића-Палме, коју је овде предводио Леонид Радовановић и г
Отварајући прошлонедељну седницу Скупштине општине Богатић, која је била конститутивна и прва у новом сазиву доскорашњи председник Скупштине Владимир Стевановић поздравио је све присутне и захвалио се на досадашњој садњи. Он се повлачи са ове дужности, а будућем руководству и одборницама је пожелео успешан рад. Даље је председавање седницом преузела Надежда Ловчевић из Социјалистичке партије Србије. Поздравила је све присутне, захвалила се грађанима на указаном поверењу. Председница Изборнр комисије општине Богатић Далиборка Симић, у свом краћем извештају подсетила је да су за изборе одржане шестог маја у општини Богатић партије и групе грађана поднеле укупно 12 изборних листа, које су биле потпуне и предате на време.
- У општини Богатић гласање је обављено на 31 бирачком месту, а укупан број уписаних бирача је био 25.606. Гласало је 16.685 бирача, а неважећих листића било је 630. Демократска странка Борис Тадић, освојила је укупно 2.580 гласова или шест одборничких места. За Нову Србију у општини Богатић гласало је укупно 2.380 гласача и сходно томе имају шест одборничких места. Ивица Дачић “Социјалистичка партија Србије“ освојила је у овој општини 2.299 гласова или пет одборничких места, док је под редним бројем пет Покренимо Богатић-Томислав Николић ( СНС) освојила 1.972 гласа или четири места у будућој Скупштини општине Богатић. За партију Драгана Марковића-Палме- Леонид Радовановић, гласало је укупно 1.270 бирача и њима су припала три одборничка места. Групе грађана “Позитивна Мачва“ са освојених 1.180 гласова и “Мачва Европска регија“ 835 гласова, освојиле су по два одборничка места. Остале партије и странке: СРС доктор Александар Мартиновић, Чедомир Јовановић, Преокрет Владан Јошић, Либерално Демократска партија, Српски покрет обнове и Уједињена сељачка странка, Партија уједињених пензионера Србије-ПУПС и Демократска странка Србије, нису оствариле цензус, па сходно томе ни места у Скупштини, рекла је Далиборка Симић, председница Изборне комисије.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa