Инфо

28. јун 2012.28. јун 2012.
РУЖЕ ЛИПОЛИСТА

У ЗНАКУ ПОРОДИЧНОГ ЈУБИЛЕЈА

У Липолисту од 21. до 23. јуна по 18. пут одржана манифестација “Руже Липолиста“. Додељене традиционалне фестивалске награде. Пригодним програмом обележено 35 година рада расадника породице Маринковић
Традиционално срдачни домаћини, опојан мирис цвећа и стандардно добро осмишљен програм, били су више него довољни разлози да Липолист током три фестивалска дана посети велики број гостију. Четвртак је представљао увертиру у фестивалска дешавања. Шапчанкама су дељене руже, док је увече пред Липолиштанима и другим љубитељима лаких нота наступила новосадска група “Апсолутно романтично“. Сутрадан је био уприличен богат програм у етно селу “Топаловић“, док се у дому Маринковића славило тридесет пет година од оснивања расадника.
Завршницу манифестације обележила је изложба цвећа. Овај пут, учешће је узело преко двадесет излагача. Ученици средњих пољопривредних школа су се такмичили у изради цветних аранжмана, фирме из ванцвећарског сектора представиле потенцијалним клијентима, а додељене су и традиционалне фестивалске награде.
Признање за најлепши аранжман ружа припало је расаднику “Стаменић“ из Липолиста, док је најуспешнији наступо ван асортимана ружа имао расадник “Перић“ из Орашца. Трећа награда за квалитет и асортиман припала је Горану Мијајиловићу из Липолиста, друга шабачкој Средњој пољопривредној школи са Домом ученика, а прва расаднику “Маринковић“. Награде је уручио Предраг Срдановић, директор шабачке Дирекције за пољопривреду.
- Ово признање ми доста значи, јер из године у годину постаје све престижнија. Конкуренција се заоштрава, долазе млади произвођачи. Бити најбољи у таквом окружењу више није ни мало једноставно. Узбуђен сам и дирнут. Награда ме подсетила на почетке и све оно кроз шта је моја породица протеклих деценија пролазила бавећи се производњом ружа ““ истакао је Милан Маринковић, власник расадника “Маринковић.
У конкуренцији од пет школа из Шапца, Руме, Футога, Панчева и Ковина најлепши цветни аражман имала је екипа из шабачке Пољопривредне школе. “Прстен пријатељства“, понела је Кајоко Јамасаки, песникиња и књижевни преводилац из Јапана.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa