Инфо

28. јун 2012.28. јун 2012.
ОСМАЦИ ОШ „ЈЕВРЕМ ОБРЕНОВИЋ“

НАЈБОЉИ НА ЗАВРШНОМ ИСПИТУ

На недавно одржаном завршном испиту основаца из српског језика и математике на територији општине Шабац најбоље резултате постигла је ОШ „Јеврем Обреновић“. Према коначним резултатима од дванаест основних школа заузели су прво место са освојеним укупним бројем бодова 25,61. На другом и трећем месту су ОШ „Николај Велимировић“ са 25,48 и „Јанко Веселиновић“ са 25,23 бода.
Средње оцене од шестог до осмог разреда, како је истакнуто у школи, поклапају се на матурском испиту што је веома важно у процени знања ученика.
-Резултат пријемног испита био је рад професора ове школе где су имали припремну наставу по два пута недељно српски и математика како у централној школи тако и у издвојеном одељењу у Ориду. Деца су била у обавези да дођу а колеге су уложиле велики труд тако да је резултат квалитет на завршном испиту - рекла је Светлана Смиљанић, директорка.
Од сто три пријављена ученика на полагање је изашло сто два. Једној ученици због здравствених разлога полагање је одложено за август. Сходно препорукама Министарства просвете полагање је обављено у сали. Педест посто задатака било је познато.
У уторак и среду, 26. и 27. јуна, попуњаване су листе жеља. Будућим средњошколцима директорка је пожелела да упишу жељене школе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa