Инфо

5. јул 2012.5. јул 2012.

БИЦИКЛИСТИЧКИ КАРАВАН ПРЕШАО 400 КМ ПРЕНОСЕЋИ ЕКОЛОШКЕ ПОРУКЕ

Еколошки караван, са 14 бициклиста и уметницима “Циркусфере“, у претходних 5 дана прешао је 400 км, обишао 6 градова у Србији и поделио грађанима 3.000 кеса за разврставање отпада
Зелена листа Србије и Зелена иницијатива обележиле су у петак на Градском тргу у Бачком Петровцу, завршницу еколошког бициклистичког каравана, кабареом Циркусфере и наступом група Тицу и Њхите цитy массиве, у оквиру кампање Опланети се! Рециклирај. Еколошки караван, са 14 бициклиста (7 девојака и 7 момака) и уметницима Циркусфере, на путу дугом 400 км обишао је 6 градова у Србији. Караван се током 5 дана кретао од Горњег Милановца, преко Ваљева, Шапца и Обреновца до Инђије и Бачког Петровца.
Учесници каравана, међу којима је најмлађа учесница са непуних 18 година, а најстарији учесник са 43 године, преносили су еколошке поруке о важности рециклаже и позивали грађане, организације, институције и рециклажне бизнисе да се активније укључе у прикупљање рециклажних сировина.
Бициклисти су доласком у сваки град, делили грађанима кесе за разврставање отпада, са интернет адресом Рециклажног адресара, јединствене базе података о рециклажним острвима у Србији на сајту Зелене иницијативе. Заједно са бицклистима, уметници “Циркусфере“ забављали су грађане еколошким представама. У дружењима уметника и бициклиста у свим градовима које је караван обишао учествовало је до 2.000 грађана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa