Инфо

5. јул 2012.5. јул 2012.
ШАПЧАНИН РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ У ОРИЈЕНТИРИНГУ

САМ СЕБИ ИЗАЗОВ

Игор Вуковић вишегодишњи првак Србије у оријентирингу, како у државној, тако и у војној репрезентацији
Основну и средњу школу завршио је у родном Шапцу. На даље школовање одлази у Београд, где стиче диплому високе струковне школе за здравство и спорт. Десетак година како живи и ради у Београду у батаљону Војне полиције, специјалне намене „Кобре“. Спортом се активно бави од 1998. године.
- Триатлон је ипак моја прва љубав. Опробао сам се у планинарству. Много ми се свидело. Посебна чар оријентиринга је у томе што се такмичиш са самим собом. Уз помоћ карте и компаса за најкраће могуће време на терену треба пронаћи одређени број контролних тачака и то оним редоследом како је нацртано на карти. Трудиш се да оствариш што боље резултате за што краће време. Сваки пут је нова игра у питању. Свака стаза је изазов за себе, прича Игор.
Наступао је у триатлону са пласманом међу десет најбољих у некадашњој Југославији. Солидне резултате постигао је и у дуатлону. Најуспешнији је у оријентирингу, о чему сведоче остварени резултати. Нимало није лако постати врхунски спортиста. Како каже достићи тај ниво и задржати се на њему захтева доста и времена и енергије.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa