Инфо

5. јул 2012.5. јул 2012.
РЕПУБЛИЧКА СМОТРА УЧЕНИЧКОГ ЛИКОВНОГ СТВАРАЛАШТВА

“СТОЈАНОВЦИ“ НАЈБОЉИ УМЕТНИЦИ

Једино ликовно такмичење иза којег стоји Министарство просвете и науке, ове године, највише признање донело је шабачкој ОШ “Стојан Новаковић“. У конкуренцији више од 2.000 радова ученика из целе Србије, Милош Симић из ове школе освојио је прву награду, док је његов вршњак Срђан Радучић, на истом такмичењу, заузео треће место. Што значи да су од три награде две стигле у Шабац. И то није све.
“Стојановој“ школи додељено је признање за колекцију радова, а наставници Славки Јаковљевић признање за дугогодишње унапређење ликовне културе у Србији, које додељује републичко Удружење ликовних педагога наше земље. Да је признање отишло у праве руке, говори податак да су ученици шабачке основне школе, на најзначајнијим конкурсима расписаним током године освојили низ награда. На конкурсу Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и “Стеријиног позорја“, ученице седмог разреда Тијана Мијаиловић и Јована Чолић, освојиле су две прве награде за најбољу лутку. На републичком конкурсу Народне библиотеке Ниша “Андерсенова бајка у песми и стрипу“, стручни жири је ученици петог разреда Лани Ивановић доделио трећу награду. “Вазнесењски дани“, које организује Друштво Учитеља Рађевине, били су још један тријумф талентоване деце “Стојанове“ школе. Немања Васић освојио је друго, а Невена Никитовић треће место.
На конкурсу Народног музеја у Београду, “Катарина Ивановић прва српска сликарка“ од 800 приспелих радова, част да буду изложени имало је само 25, међу њима и рад ученице петог разреда Невене Никитовић. Ако се томе дода велики број признања и награда на локалним конкурсима онда је то комплетан учинак дечака и девојчица ОШ “Стојан Новаковић“ у овој школској години.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa