Инфо

5. јул 2012.5. јул 2012.
СКУПШТИНА ГРАДА ШАПЦА

УРС ДОБИО НОВЕ ДИРЕКТОРЕ

На другој седници Скупштине града одржаној прошлог петка, између осталог усвојен Предлог одлуке о завршном рачуну буџета Града Шапца за 2011. годину, као и извештаји о пословању јавних предузећа за претходну годину. Заседању нису присуствовале одборничке групе СНС, СПС и ДСС
Најважније питање које се нашло пред одборницима Скупштине града Шапца на другом заседању тицало се завршног рачуна буџета за протеклу годину. Образлажући предлог, начелница одељења за финансије Маријана Костадиновић је истакла да су приходи и расходи 2011. остварени у складу са планираним. Односно, да су ребалансом буџета за прошлу годину планирани приходи у висини од 2.429.306.000 динара, а остварен износ од 2.451.335.518, 15 динара, а да су расходи били нешто мањи од ребалансом пројектованих.
- Највећи извори прихода били су порез на зараде, потом републички трансфер, порез на имовину и накнада за уређење грађевинског земљишта. Када је реч о расходима, они су у нешто мањем обиму него што је планирано, првенствено из разлога што неки инвестициони радови нису завршени до краја календарске године. Међутим, у Предлогу одлуке смо дали да се овај суфицит у износу од 172.268.849,85 динара распоређује у складу са ребалансом - истакла је Костадиновићева.
Једини опонент био је одборник Уједињене сељачке странке Драган Станковић. Он се овом приликом осврнуо на издавања намењена унапређењу пољопривреде и упоредио их са средствима утрошеним за финансирање невладиних организација.
- Буџетом за 2011. за месне заједнице је предвиђено нешто преко 500 хиљада динара, а за невладине организације преко седам милиона. ребалансом је повећана сума за месне заједнице на 2.700.000, а за невладине организације на 16.400.000, док су они утрошли преко 19 милиона - нагласио је Станковић, и поставио питање да ли убудуће месне заједнице треба да се региструју као невладине организације, да би добиле више новца за пројекте који би живот на селу подигли на виши ниво.
На његово излагање надовезао се градоначелник Шапца Милош Милошевић, напоменувши да је за изградњу путне и комуналне инфраструктуре, обнову нисконапонске мреже, школа, амбуланта у прошлој години, у сеоским месним заједницима на подручју Шапца утрошено око 300 милиона динара, док су мере које се тичу поспешивања производње у првенствено у надлежности републичке Владе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa