Инфо

27. август 2009.27. авг 2009.
ТУРНЕЈА ИТАЛИЈА 2009.

ИТАЛИЈА - МИНТУРНО И ОСТРВО КАПРИ

После турнеја у Грчкој, Украјини, Русији и Пољској, ове године владимирачки КУД “Диша Атић“ је ишло на турнеју у Италију. Тамо смо учествовали на ЏЏЏВ међународном фестивалу фолклора “Цел суд понтино“ у граду Минтурно, под покровитељством генералног секретара CIOFF-а за Италију, Францесцо Маллоззи. Друштво је кренуло 30. јула у 12 сати.
Фестивал се одржавао у граду Минтурно, покрајина Лацио. Минтурно је туристичко место са 20.000 становника на обали Тиренског мора, 80 км северно од Напуља.
На отварању фестивала смо наступили на централном градском тргу. Остали концерти су одржани у околним местима и били су организовани тако да су свако вече наступала три ансамбла са по 45 минута програма. Слободно време смо искористили да посетимо Рим и Напуљ и за опуштање на плажи. Најпосећенији концерт је био на затварању фестивала у старом римском амфитеатру у Минтурну. Тада су наступили сви учесници фестивала међу којима су били Аргентина, Русија, Тајван, Колумбија, Јужноафричка регија, САД, Италија и Србија...

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa