Инфо

12. јул 2012.12. јул 2012.
ПРОШЛЕ СРЕДЕ У КОЦЕЉЕВИ

ПОЧЕЛО СА РАДОМ И ОПШТИНСКО ВЕЋЕ

И у наредне четири године коцељевачко општинско веће имаће седам чланова. Како је речено на првој седници председник општине и његов заменик су чланови по функцији, док је преосталих пет изабрала скупштина на предлог првог човека општине.
- Састав већа је резултат избора. Ми смо општинска влада, оперативни орган који ради веома одговоран посао - рекао је председник већа Верољуб Матић.
Осим усвајања пословника као и програма и плана рада до краја године на седници је одлучено да на функцији секретара и у новом сазиву остане Бранимир Ђурић из Коцељеве, радник општинске управе.
Веће је прошле недеље усвојило предлог одлуке о доношењу просторног плана општине. Према речима начелника за урбанизам Златка Поповића реч је о веома обимном документу који је урађен на основу скупштинске одлуке из 2009. године. Паралелно са њим урађен је и извештај о стратешкој процени утицаја на животну средину просторног плана општине Коцељева.
Говорећи о овом плану председник већа назвао га је капиталним документом.
- Израда документа са стратешком проценом коштала је око 8 милиона динара, али то је обавезујући документ. Нема области коју он није захватио и његово постојање основни је предуслов за било какво конкурисање за доделу средстава из фондова. Овај документ отвара озбиљан простор за развој једне општине и то је документ који треба да поспешује а не да ограничава и спречава развој једне општине у било ком сегменту - закључио је Матић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa