Инфо

19. јул 2012.19. јул 2012.
САБОРНИ ХРАМ СВ. АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА ПРОСЛАВИО

ПЕТРОВДАН

Прошлог четвртка, 12. јула, шабачка црква Светих апостола Петра и Павла прославила своју славу. Свету литургију служили су свештеници Петар Милошевић из Сент Луиса, Драган Мићић из Линца, Владимир Станимировић и Живорад Селенић из Шапца, Милан Алексић из Лознице, Душан Алексић из Ваљева, Жељко Дукић из Орида, Влада Јевтић из Мајура, Миливоје Пајић из Касарских Ливада и ђакони Зоран Гајић из Шапца и Горан Аврамовић из Лознице. У литургији учествовао је и црквени хор „Свети Јован Богослов“ под диригентском палицом Снежане Ранковић.
После опхода, Литије око цркве, ломљен је колач са домаћинима славе. Овогодишњи домаћини били су Зоран, Љиљана, Катарина и Наташа Крстић и Бранислав, Даница, Дарко и Марко Вељић из Шапца. Уз пламен славске свеће, жито, вино и колач Љиљана Крстић пожелела је да им Бог да могућност да славе док су живи, а после да пренесу на своју децу, а они на њихову. У овим тешким временима породица Данице Вељић моли се Господу верујући да само он може да им помогне да се изађе из недаћа које су снашле српски народ.
-Бити домаћин славе је нешто величанствено. Сви смо у вери одавно. Верујемо. То нас врло испуњава, пуни позитивном енергијом, враћа нам оптимизам ““ рекла је Даница Вељић.
Беседа Милана Алексића, свештеника из Лознице
-У име Оца, Сина и Светог Духа! Данас, драга браћо и сестре, ми у својим молитвама и песмама славимо, прослављамо, сећамо се и опомињемо на свете апостоле првоврховне Петра и Павла. Данас, сећајући се њих у молитвама, молимо их да буду наши пратиоци у животима нашим, да буду наше путовође и помагачи у овоме животу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa