Инфо

19. јул 2012.19. јул 2012.
ЧЕЛНИЦИ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ ПОСЕТИЛИ ОДЕНЗЕ

ШИРОКА САРАДЊА

Уже руководство општине Богатић: председник Слободан Савић, са помоћницима Миланом Дражићем и Небојшом Достанићем, посетили су недавно Одензе, други по величини привредни центар Данске.
Посета је уследила на позив градоначелника Одензеа Анкера Боyе, а поред гостију и њиховог првог домаћина у разговорима су учествовали представници Српске амбасаде у Данској и наш угледни привредник са дугогодишњим радним стажом у овој земљи Слободан-Боби Живојиновић, родом из Бадовинаца. У Одензеу живи око 190.000 становника и изузетно је привредно развијени град Данске.
- У готово двочасовном разговору, разменили смо искуства о привредном развоју и потенцијалима наших регија. То се у првом реду односи на алтернативне изворе енергије и отварање привредних представништава у Мачви и Одензеу с циљем лакшег трговања и остварења других чвршћих веза. Угледни привредници Данске били су одушевљени привредним потенцијалима Мачве, који још нису довољно искоришћени. Они су изразили жељу да овде уложе своја средства у нове производне капацитете, а то би поред осталог била и добра шанса за веће упошљавање, првенствено младих и квалификованих радника у овом крају, рекао је Слободан Савић, председник општине Богатић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa