Инфо

26. јул 2012.26. јул 2012.
МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА

ПРИЛИКА ЗА НОВА ПРИЈАТЕЉСТВА

Трећи Међународни фестивал фолклора у Шабац окупио близу 500 фолклориста из Италије, Русије, Пољске, Бугарске, Литваније, Словеније, Македоније, Републике Српске и Србије. За учеснике манифестације, прошлог уторка у Градској кући, заменик градоначелника Немања Пајић приредио пријем
Свечани дефиле неколико стотина фолклориста из девет држава, центром Шапца, прошле суботе означио је почетак треће Међународне смотре фолколора. Поред фолклорних група из Италије и Словеније, пред Шапчанима је то вече наступило и КУД “Абрашевић“. Концерти су наредних дана одржани у Поцерском Причиновићу, Скупљену, Шапцу, Прњавору, Мајуру и Варни. Завршни наступ, који ће бити одржан у Угљевику, заказан је за вечерас.
Прошлог уторка, у име домаћина, у Градској кући, заменик градоначелника Шапца Немања Пајић, организовао је пријем за учеснике фестивала, напомињући између осталог да су овакве манифестације одлична прилика за склапање нових пријатељстава и ширење сарадње међу градовима и државама.
- Задовољан сам током и организацијом манифестације, а пре свега срећом на лицима наших учесника. Драго ми је што смо имали прилику да их поново угостимо у име нашег града, али и због чињенице што су њихов наступ могли да виде не само становници ужег градског језгра већ и сеоских месних заједница ““ истакао је Пајић.
Начелница за културу и спорт Ивановске области у Русији Дина Савељевна, истакла је овом приликом да је изузетно задовољна пријемом на који је њихова трупа наишла у Шапцу, те да су чланови њиховог ансамбла у потпуности искористили прилику да се што боље упознају са традицијом и културом како Срба, тако и других народа који су имали своје представнике на смотри.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa