Инфо

2. август 2012.2. авг 2012.
РАДОВИ ОД ПЕСКА

НАЈБОЉЕ ИДЕЈЕ СУ РЕЗУЛТАТ ИГРЕ

Куме Ана Максимовић и Марина Ђукановић, годинама у назад стаклене посуде разнобојним песком претварају у својеврсна уметничка дела. Кажу да се креативност са особом рађа. Верују да уз мало труда и доста упорности овај хоби може прерасти у нешто озбиљније
Иако медицинска сестра, Ана Максимовић никада није радила у струци. Прво је то условио стицај околности, а касније се окренула својој креативној природи која се код ње испољавала још од најранијег детињства.
- Од кад знам за себе увак сам нешто смишљала, правила. Учила сам да везем и сећам се да сам једном приликом нове фармерке исекла и „преуредила“ на мени својствен начин. То је прилично добро испало. Сви су хтели да имају исте. Потом сам сликала, али тих година није било ни мало јефтино набављати уљане боје, па сам убрзо морала да престанем, каже Ана и објашњава да је по окончању средње школе, због немогућности да нађе посао, али и љубави према свему за шта је потребна машта одлучила да се преквалификује за фризера.
-Правила сам фризуре другарицама за матуру. Биле су одушевљене, па сам одлучила да ванредно завршим за фризера. Међутим ни то није дуго потрајало, па сам са кумом Марином Ђукановић почела да размишљам шта то у Шапцу нема, а могло би да буде интересантно - прича Максимовићева, и истиче да се идеја за рад са песком родила сасвим случајно. Изненада.
-Била сам на летовању у Тунису и видела мале бочице са разнобојним песком. Видела сам и како их пакују, али ми искрено, тада ништа није било јасно. Тек по повратку у Шабац, Марина и ја почињемо да истражујемо технику на интернету и да озбиљно планирамо, вежбамо и врло брзо напредујемо -наводи Ана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa