Инфо

2. август 2012.2. авг 2012.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

БЛАГО НАМА

Док дланом од длан, дође нова Влада. Како живот брзо иде. А као да је јуче било кад су завршени избори.
Први међу министрима рече неки дан да ће министри његове Владе живети исто као народ. Е камо среће да је неко из народа обећао како ће тај исти народ живети као министри.
Сулејман опет у Влади, не онај величанствени него Угљанин. И треба, све док не научи српски језик.
Благо нама, благо нама. Па и да се не оствари ништа од идеја, обавеза или задатака које је изрекао у експозеу тада мандатар српске Владе, бар је говор умирујући. Као и увек намере су добре. Видећемо их на делу.
Како сад па то, Влада уводи радикалне мере а у Влади нема радикала.
Влада ојачала.
Динар ослабио.
Где ли је народ.
Гледаност Радио телевизије Србије је порасла. Почели су поново скупштински преноси.
Нова Скупштина. Скоро исти састав. И исто понашање.
И опет нам није јасно зашто се у Скупштини битни разговори обављају ноћу. Ноћ је за нешто друго.
Обећали ови нови да нема више “Циле Миле“. Неће бити ни мита, ни корупције... ни којечега још. Сигурно се тада ни они велики трговински ланци неће звати како се сада зову већ као оно послератно- НАМА- народни магазин. И онда ће то бити “Народни магазин Мишковић“, па “Народни магазин Костић“, па ...
Кад је својевремено онај Закарије водио тв емисију “Знање и имање“, знало се, дал његовом заслугом ил неког другог, шта је знање а шта је имање. Е, сад и Закарије оставио знање а узео имање. Ј... знање!
Она стара Влада као да је својим мерама хтела да казни свој народ за изборно опредељење. Пустили су скоро све цене да подивљају. Наравно, сад се правдају сушом. А да је узрок суша у оним афричким крајевима одавно не би ни било људи.
Председник оних уједињених народа света, посетио ових дана земље сада разједињеног Балкана. Шта ли је он имао са њима да прича. Разједињеним.
Наши политичари, па и неки медији, тврде да је добра вест када неки странац купи неку нашу фабрику. Ајд сад што се о том купцу скоро ништа не зна, а најчешће је то неки приучени европејски тајкун, него што то њихово добро од такве приватизације највише осете радници које пошаљу у технолошки вишак.
Ето тако и неки Бугари купили Прву српску фабрику стакла, тада и последњу. Отпевасмо ми оно “Поломићу чаше од кристала...“ Братко!
Дигла се прашина око приче како је извесни Шапчанин купио новинску кућу “Политика“. А шта то фали Шапчанима.
У ствари сви су напали, па се чак и неке странке завадиле због тога, како је неко купио “Политику“. А нико од тих званичника није замерио оним Немцима што су продали свој део, односно није замерио, додуше пре неколико година, ни држави што је ту угледну кућу продала истим тим швабама.
Ученик из Србије првак света међу младим математичарима. И ко сад каже да ми не знамо да рачунамо. Само нам неко мрси рачуне.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa