Инфо

2. август 2012.2. авг 2012.
ИЗОЛАЦИЈА ЗГРАДА

УШТЕДА И ЛЕПШИ ИЗГЛЕД ГРАДА

У складу са политиком очувања стамбеног фонда града у Шапцу, заједничким улагањем градске управе и грађана нову фасаду и изолацију добило је десет зграда
Смањење енергетске потрошње и елиминисање губитака енергије спадају у приоритетне развојне циљеве Европске уније. Да се Шабац уклапа у ове трендове доказ је и активна политика локалне самоуправе, којом се за реконструкцију фасаде и изолацију стамбених зграда из градског буџета финансира 50 одсто трошкова. Оваквим улагањем, по речима градоначелника Милоша Милошевића, Шапчани издвајају мање новца за грејање, али и град поприма лепши изглед.
- Захваљујући политици подршке кућним саветима у њиховој намени да обнове фасаде и ураде изолацију Шабац је данас знатно лепши град. Модел по којима је неколико зграда добило нову фасаду заснива се на заједничком финансирању станара и Градске управе. При томе оба партнера сносе по педесет одсто трошкова. По том принципу финансирани су радови на Војном солитеру у износу од седам и по милиона динара, и згради преко пута у Ратних војних инвалида који ће са реконструкцијом крова бити нешто мање од два милиона динара ““ истакао је градоначелник Шапца, прошле среде приликом посете радова у улици Ратних војних инвалида и Стојана Новаковића.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa