Инфо

27. август 2009.27. авг 2009.
НЕСВАКИДАШЊИ ПОЉОПРИВРЕДНИ ПРОИЗВОЂАЧ ИЗ МАЛОГ БОШЊАКА

ЗВОНЕ И ЕП О ПЧЕЛИ

Трагајући за пољопривредницима који имају шта рећи о селу и судбини оних који су у дилеми шта чинити у време несигурне производње, посетили смо у селу Мали Бошњак Звонимира Ранковића добро знаног творца препознатљивог садног материјала који је опет својевремено попалио у знак протеста на одлуке надлежних, о чему смо подробно писали.
Са супругом и сином сада се само за потребе свога домаћинства бави повртарством али је претекло парадајза Кардинал и за пробирљиве трпезе навикле на квалитете газда Звона.
- Заливни систем и добро семе учинили су своје па је родило ко срећних година. Тешко је бити пољопривредник ових година ризичних за улагање. Волим родну груду и док ме ноге носе улагаћу али сам огорчен бригом надлежних али то је већ нека друга прича, вели Звонимир Ранковић.
Садница воћа ту и тамо има и даље у домаћинству где су својевремено навраћале умне главе а трагом очевог заноса и ћерка је стигла до магистратуре. Син је уз оца претрпео кризу коју надомешћава Звонимир Ранковић бављењем пчелама којима је посветио бројне године нудећи рецепт бриге која се производима од пчела итекако враћа...

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa