Инфо

9. август 2012.9. авг 2012.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ДУХ ИГРЕ

Чудна ова изборна година. Ем преступна па још и сушна. По свему судећи бостан ће обрати и они који га нису гајили.
А постоји и она мудрост да када се одложи берба, плодови иструле. Али зна се да када се одложе проблеми, они не престају да расту. Ајд“™ сад.
У Енглеској Олимпијада а у Србији се осећа дух игре. Цене обарају рекорде. Националне.
Рече један мудрац да ко седи на висини у стању је да све види умањено. Ја вала баш. Можда зато и ова нова наша власт не реагује на скокове цена. И њима на висини све то делује ситно.
Ових дана били смо у дилеми да ли на телевизији гледати олимпијска такмичења или расправу у српској Скупштини. Испоставило се да је Олимпијада досадна, тамо се не зна ко ће победити. У Скупштини је то јасно.
Указујући на неке догађаје у нашој политичкој стварности, један посланик неки дан у Скупштини употреби цитат из неког филма који гласи “Зашто кажеш љубав а мислиш на секс“. Е, сад, да се дискусија на ту тему распламсала, дошло би и до практичне примене изговорених чињеница.
Расправа приликом усвајања првог закона новог скупштинског сазива, показала је да је у овој земљи ипак човек на првом месту а не тамо неки параграфи. Е, наравно, тај човек је и члан неке странке, и наравно, та странка је у власти, и наравно ... Оно што је пре било необично, сада је битно. Оно што је сада битно сутра то можда неће бити. Такав је живот којим политика диригује на брдовитом Балкану.
Најновија вест из нашег политичког живота могла би да гласи овако: “Почела департизација“. Кад сазнамо шта то значи, објавићемо и шта се дешава.
Нови сазив српске Скупштине, у коме има и топ модела, указује да није све у глави. И згодно тело је важно за политику.
Од како су наши политичари почели да улазе у управе спортских клубова, и наши спортисти почињу да личе на политичаре, обећавају. Обећаше прегршт медаља са Олимпијаде а за овако малу и сиромашну земљу успех је и да се тамо појаве.
А кад смо већ учествовали, није било на одмет да победимо и Американце у ватерполу. Какав апсурд, велика земља, светска сила, са свих страна окружена морем, и изгуби од тамо неке мале брдовито балканске државице која једва да има три четири реке и два три базена.
Уствари кад боље размислимо, шта нам је то требало. Чачкамо мечку где не треба. Ако нас, не дај Боже, буду поново бомбардовали, све ће нам базене избушити.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa