Инфо

6. септембар 2012.6. сеп 2012.

НОЋНО СПАВАЊЕ

Био је то још један луди излазак; вратили сте се кући у раним јутарњим сатима, али нема везе. Ваша смена почиње тек после подне, тако да ћете имати времена да се наспавате. Ионако вам је увек било забавно да мењате дан за ноћ, макар то значило да спавате на часовима у школи - школа је досадна, како боље искористити време које сте принуђени да проведете у њој него спавањем? Навику да се лудирате ноћу, а да спавате дању задржале сте и касније, и баш вам је забавно - сви коментаришу како сте и даље млади духом, а ви се и осећате младо. Јесте да вас често боли глава, али преживећете...
Опрез! Спавање дању, а лудирање ноћу напорно је и за млад организам; како нас сустижу године, постаје све напорније. Можда још увек нисте свесне тога колико вас то исцрпљује, али ускоро ћете постати - како се главобоље појачавају, подочњаци повећавају, а мозак почиње да вам „отказује послушност“ и приликом најједноставнијих задатака. Ради се о томе да је за људску врсту нормално да спава ноћу, и премда вас и дневно спавање може делимично окрепити, ипак се приликом ноћног спавања одвијају неке јако битне ствари за наш организам.
Наш организам је активан и док спавамо; неке ствари се природно дешавају ноћу, а ако смо будне у току ноћи, ометамо ефикасност тих процеса.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa