Инфо

6. септембар 2012.6. сеп 2012.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

СРПСКА ЉУБАВ

Почела нова школска година. Неки од малишана који сада први пут седају у ђачке клупе, временом ће се, вероватно, наћи и у скупштинским. Е зато их сада треба посебно васпитавати.
Родитељи, не причајте деци како сте се ви бесплатно школовали. Тражиће вам оне паре које сте на томе уштедели.
Просветари су остали доследни. И на почетку ове школске године најављују штрајкове. То је код нас прва лекција коју сва деца науче.
Септембар је, ускоро ће Чивијада. Ех, како је то некада било, док неко у Шапцу не зглајзне због оштре сатире, нема ни фестивала хумора.
Па и сад се куд који сатиричар подсмехне власти. Додуше претходној.
Дошла и политичка јесен. У њој се закључило да бирачи нису нешто посебно обратили пажњу проликом протеклих избора па су у нову власт укључили и некакве композиторе. Е, сад се они у политици, као и у музици пошто су већ давно компоноване познате кантате, баве проекомпоновањем.
Департизација, то му дође оно када они који нису у одређеним партијама не могу више бити на одређеним функцијама на неодређено време.
Познато је, у Београду постоји улица Господара Вучића. Додуше, неки који натуцају историју, и то само блиску, питају се коме ли је посвећена. Ипак, може се очекивати да још неки градови у Србији, па и Шабац, добију такву улицу.
У Европи криза. У Србији Лесковачка роштиљијада. Па ко је сад угрожен.
Па и Шапчани би морали имати разумевања за локалне путаре који преправљају улице и тротоаре. Уз то што ће улепшати град, можда ће пронаћи и неке археолошке вредности.
Истина је, за то баш треба имати разумевања. За неко време сетиће се да нису поставили још неке цеви или неке каблове, па ето опет копања.
Изгледа да се у земљи под и поред пута у Касарским ливадама и према Забрану, крије неко богато археолошко налазиште. Већ годинама га истражују.
И телевизије су нас баш разочарале у последње време. Нема ни честих преноса скупштинских заседања, нема ни Олимпијских игара, нема ни Сулејмана... Од обећаних “хлеба и игара“, само је хлеб поскупео.
Али зато влада српска љубав, наравно ријалити. Почиње са “Домаћине ожени се“, па “48 сати свадба“, па “Време је за бебе“, е онда долази оно “Мењам жену“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa