Инфо

6. септембар 2012.6. сеп 2012.
ЕЛИКСИР ЗОРКА

НОВА РАДНА МЕСТА

Градоначелник Шапца Милош Милошевић и заменик градоначелника Немања Пајић посетили су прошлог понедељка фабрику Еликсир Зорка - Минерална ђубрива Шабац и уверили се у добру динамику изградње и реконструкције постројења, што ће омогућити да производња почне у фебруару 2013. године. Напомињући да живот локалне самоуправе и стандард грађана зависи од броја и успешности производних капацитета, градоначелник Милошевић је нагласио да се без повећања обима производње не може рачунати на виши квалитет живота грађана.
Имовину бивше фабрике Зорка минерална ђубрива купила је 2010. године Викторија група и преузела обавезу да ангажује све запослене који су желели да наставе радни однос. Током 2012. године промењена је власничка структура, тако да је фабрика од априла у саставу Еликсир групе, под називом Еликсир Зорка - Минерална ђубрива Шабац.
- Укупно је запослено 96 радника, од чега 21 у овој години. Пун капацитет производње захтева упосленост 180 радника, што очекујемо у фебруару 2013. Испунићемо највише еколошке стандарде и отклонити сваку могућност загађења ваздуха, рекао је Раде Спремић, директор Еликсир Зорка - Минерална ђубрива, истакавши изузетно добру сарадњу са локалном самоуправом без чије помоћи и подршке, како је навео, не би било могуће завршити послове у предвиђеном року.
У фабрику минералних ђубрива Еликсир група инвестирала је 25 милиона евра. У току је реконструкција две хале од пет и девет хиљада квадратних метара, и изградња три нове хале. Пун производни капацитет биће 330.000 тона ђубрива годишње, а углавном је реч о суперфосфату по чему је Зорка била позната и раније. Планиран је извоз у све републике бивше Југославије, као и у Мађарску, Румунију и Бугарску. У фабрици се за сада пакује минерално ђубриво произведено у Прахову.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa